VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA BRZOJ PRUZI: Od Beograda do Subotice uskoro sa sat vremena

  • Nezavisni.rs
  • 2023-01-14
  • Komentari isključeni za VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA BRZOJ PRUZI: Od Beograda do Subotice uskoro sa sat vremena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao radove na izgradnji deonice brze pruge Novi Sad – Subotica.


Predsednik je na početku obilaska pozdravio radnike i pohvalio da sve lepo izgleda.

U obilasku su bili i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

On kaže da smo zamolili kineske partnere da malo ubrzaju radove.

Imamo malo problema, ali sad ćemo da ubrzamo. Da se za šest meseci ubrzaju radovi, da radimo bar upola brzo kao vi u Kini – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je rekao da je od 2012. do danas izgrađeno je 108,1 kilometar pruga.

Poslednja pruga u Srbiji je izgrađena 1976. godine. Ništa posle toga. A onda smo od 2012. izgradili 108,1 kilometar i 775 kilometara i sada radimo novih 156 kilometara, a u planskim dokumentima još 2.026 kilometara. Tako da će biti mnogo posla za kineske komapnije i srpske i kineske radnike – rekao je Vučić.

Ambasadorka Kine Čen Bo kaže da izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta ima veliki značaj ne samo za Srbiju, nego i za povezivanje drugih regiona.

Radovi napreduju i uverena sam da će kineski izvođači koji imaju svetsku tehnologiju i iskustvo u izgradnji brze pruge, kvalitetno odraditi ovaj projekat i uz snažnu podršku srpskih partnera u skorijem vremenu uspešno završiti ove deonice – rekla je ona.

Predsednik je rekao da će u Stepanovićevu biti jedna stanica na putu ka Subotici.

Želimo da železnica, ne samo da postoji, nego da radi i živi. Mi računamo da sve ovo završimo do kraja 2024. godine – kazao je Vučić.

Istakao je da imamo velike planove i želju za dalje radove, dolazak investitora i nove fabrike u mnogim mestima.

Ekselencijo, hvala još jednom i vama i predsedniku Siju, hvala vašim stručnjacima, hvala i našim radnicima i kompanijama koje obavljaju odličan posao. Još mnogo toga moram da uradimo i napravimo da bi Srbija napredovala – kazao je on.


Izvor:novosti, tvsuper.rs, nezavisni.rs