Policija dostavila tužilaštvu izveštaj o grupnom silovanju

Niškoj policiji je prijavljeno da je 30. decembra, u kasnim večernjim satima, silovana dvadesetosmogodišnja žena. MUP saopštava da su preduzete sve mere kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice, a izveštaj je predat tužilaštvu.


Odmah po prijavi policiji da je, kako se sumnja, u kasnim večernjim satima 30. decembra u Nišu izvršeno krivično delo silovanje nad dvadesetosmogodišnjom ženskom osobom, policija je preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica prijavljenog događaja, saopšteno je na sajtu MUP-a.

Kako se navodi, policijski službenici su obavili razgovor sa dvadesetosmogodišnjom ženom.

Izvršen je uviđaj u ugostiteljskom objektu koji je žena navela kao mesto događaja, kao i u njenom stanu, gde je zatečena, i sa oba mesta izuzeti su predmeti koji su poslati na veštačenje, navodi se u saopštenju.

Policija je, kako se navodi, obavila razgovor sa zaposlenima u tom ugostiteljskom objektu, kao i sa osobama za koje postoje indicije da mogu biti povezane sa ovim slučajem.

MUP saopštava i da su prikupljene informacije dostavljene Višem javnom tužilaštvu u Nišu na dalju nadležnost.

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu potvrđeno je da im je policijski izveštaj o ovom slučaju dostavljen tokom jučerašnjeg dana.

Tužilaštvo takođe navodi da je o događaju obavešteno 30. decembra i da se u okviru predistražnog postupka preduzimaju potrebne provere svih okolnosti.

Zbog zaštite interesa postupaka, za sada se ne mogu saopštavati bliže informacije, saopštilo je tužilaštvo.

Inače, mediji su ovih dana pisali da je prijavljeno da su u jednom kafiću u Nišu četvorica muškaraca silovala dvadesetosmogodišnju ženu.


Izvor:rts