VOJNIK PRETUKAO DEDA MRAZA: Nakon udarca u glavu ostao nepomičan

  • Nezavisni.rs
  • 2022-12-25
  • Komentari isključeni za VOJNIK PRETUKAO DEDA MRAZA: Nakon udarca u glavu ostao nepomičan

Policija je utvrdila identitet četvorice učesnika jučerašnje tuče u Slavonskom Brodu, u kojoj je mladić obučen u kostim Deda Mraza brutalno pretučen, što se vidi na snimku koji se proširio društvenim mrežama.


Jedan od učesnika tuče je pripadnik Hrvatske vojske. Na snimku se vidi da na putu leži mladić i pokušava da ustane, ali drugi ga udara nogom u glavu, zbog čega ostaje nepomično leži.

Iz Ministarstva odbrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili da sprovede istragu. HRT neslužbeno saznaje da je vojnik prije dve godine već odgovarao za nanošenje telesnih povreda i pretnje smrću. Iz vojske nije izbačen, nego je u međuvremenu napredovao i primio nagrade.

Otac povređenog mladića je u šoku, piše Jutarnji.hr.

„To je trauma, za svakog roditelja i dete. O tome se ne može pričati, to se proživi i onda vi s tim živite. To je teško doživeti. Sad se saosećam sa svim roditeljima koji su tako nešto pretrpeli. Ne mogu shvatiti da neko može na Božić… Nemam njegov kontakt niti ga želim. Ne želim ga osuđivati, imamo pravo, sudstvo, odradiće svoje. Ne mogu spavati kao roditelj. Teško mi je o tome… Žena plače, ja plačem, kaže Zlatko Ereiz za HRT.

Inače, iz brodske policije danas su saopštili i neke detalje svog postupanja.

„Juče, 24. decembra oko 15:15 sati primljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić. Na mesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod uticajem alkohola od 1,82 promila, vređao policijske službenike, zbog čega je uhapšen uz upotrebu sredstava prisile“, kažu iz policije koja je protiv 21-godišnjaka podnela krivičnu prijavu zbog prekršaja. Međutim, tu za njega nije kraj jer se istraga nastavlja zbog učestvovanja u tuči, a fokus kriminalističkog istraživanja je nad 24-godišnjakom za kojeg se sumnja da je 21-godišnjem Deda Mrazu naneo teške povrede.


Izvor:nova