Počela zaplena vina srpskoj porodici u Velikoj Hoči

U Velikoj Hoči je veoma napeto jer su specijalne policijske jedinice stigle sa cisternom kako bi zaplenile 42.000 litara vina porodice Petrović.


Nakon privremenog prekida, iz dvorišta porodice Petrović nastavljeno istakanje vina iz metalnih bačvi, javlja dopisnik RTS-a. Sin vlasnika vinarije pretio je da će skočiti s krova, dok je njegova žena legla pred točkove.

Istakanje vina je prethodno prekinuto do nove odluke tužioca.

Iz privremenih prištinskih institucija saopšteno je da je tokom rutinske provere u prodavnici u Velikoj Hoči, u Orahovcu, otkriveno da se alkoholna pića, kako tvrde, prodaju neovlašćeno i da je zbog doneta odluka o zapleni 42.000 litara alkohola.

U saopštenju se navodi da vlasnik radnje obavlja i delatnost proizvodnje alkoholnih pića “bez ovlašćenja carine” i da “nema registrovanu delatnost u Agenciji za privredne registre”.

Prethodno je policija dogurala okupljene ispred ulaza u dvorište porodice Petrović.

Ispred domaćinstva Petrović je cisterna za istakanje, ali je sin vlasnika vinarije pretio da će skočiti s krova, dok je njegova žena legla pred točkove.

Žitelji Velike Hoče, koji se protive zapleni, okupili su se ispred ulaza u vinariju.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je situacija u Velikoj Hoči i dalje napeta i da je jasno da Kurti želi incidente.

“Situacija u Velikoj Hoči i dalje je napeta! Pozvao sam vlasnika Vinice ‘Petrović’ koji me je obavestio da za sat vremena Rosu dolazi sa cisternom da zapleni 42.000 litara vina! Kurtijeva policija ni jutros nije želela mirno rešenje sa vlasnikom. Jasno je da Kurti želi incidente”, napisao je Petković na Tviteru.


Izvor:nezavisni.rs,rts