VUČIĆ BESAN: Molila je Boga da bude ministar!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas izlazak Zorane Mihajlović iz Vlade Srbije. On je rekao da je Mihajlović “Boga molila da bude minsitar” i da joj nekoliko sati bilo potrebno da sve najgore govori o svojim kolegama iz SNS.


Vučić će je dodao da mu je „mnogo teško da odgovara, posebno kad sebi neko daje nešto za pravo što ne daje drugom“.

„Da smo hteli da izbacujemo nekoga, izbacili bismo ga ranije. Za razliku od nekih drugih, mi to ne radimo… Za razliku od nekih drugih, mi se ni ne obračunavamo na način na koji oni misle da je potrebno. Svako o sebi dovoljno govori. Ako vam je posle 10 godina bilo potrebno nekoliko sati da sve najgore kažete o svojim kolega, a pre toga ste Boga molili da budete izabrani za ministra, pa kad niste, onda ste se setili da to kažete.. Tada mnogo više govorite o sebi, nego o bilo kome o vas“, rekao je on.

Vučić se osvrnuo i na izjavu Zorane Mihajlović, rekavši da je „mnogo šuma i stabala potrešeno“ na gluposti izgovorene sa raznih strana.

„Mi imamo našu stranku, ja u takve stvari da se mešam – neću. U našoj stranci govori svako šta želi, kako želi i nikada nismo nikoga izbacili. Niti ćemo“, rekao je on.

On je dodao da se uvek govori o promenama i mladima, ali da niko nije spreman da bude smenjen.

„Šta vi hoćete? Da ne menjamo nikad ništa i da svi budu venčani za fotelje po 25 godina? Dajte, recite nam da je to tako i da nikada niko ne treba da bude smenjen. Na kraju krajeva, svako pokaže lice i mislim da su sve ljudi videli“, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na izjavu Zorane Mihajlović da su neki koristili SNS kao svoj „džuboks za bogaćenje“, navodeći da je on to govorio ranije javno.

„Takvih imam na mnogim mestima. Bilo bi interesantno da, ako je neko činio kriminal, pa što to niste prijavili policiji. Ja to znam i protiv toga se borim i zato određene ministre menjamo, kao i direktore preduzeća. Upravo zbog takvih stvari. Tako da, ponosan sam na to što to radimo. Upravo je to ono što sam rekao da naša stranka ne mogu da budu DS i G17 plus“, kaže on.

Predsednik, vidno ljut na svoju dosadašnju saradnicu, nastavio je u istom tonu.

„Zato, kad vidite neke ljude, koji se prvi put suočavaju sa tim da ne dobiju fotelju, da im ne treba im ni tri minuta da pokažu šta u stvari misle o svemu i zbog čega su tu bili. Neće se to desiti ni sa Nebojšom Stefanovićem, ni sa Zlatiborom Lončarom, ni sa Branislavom Nedimovićem“, naglasio je on.

Na pitanje da li će odgovarati neki funkcioneri, on je rekao da će svako svako ko je radio nešto protivzakonito odgovarati.

„Svako će od njih da odgovara i nikakav problem sa tim nemam. To je jedna od najvažnijih stvari oko Pokreta za Srbiju, koji pravimo – da ne bude tih koji su se obogatili, njihovih supružnika, njihovih najbližih članova porodice koji su bogati kao ober knezovi. To su važne stvari za našu zemlju“, navodi on.


Izvor:nova