“EVROPSKE VREDNOSTI”: Smanjena kazna ubici Šabana Šaulića

  • Nezavisni.rs
  • 2022-10-21
  • Komentari isključeni za “EVROPSKE VREDNOSTI”: Smanjena kazna ubici Šabana Šaulića

Nakon vesti da je Alsinu Leventu, koji je 20. januara ove godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog optužbi da je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić, Okružni sud u Giterslohu smanjio kaznu zatvora nakon uložene žalbe, reagovala je njegova porodica.“


„Šokirani smo i smatramo da je presuda sramna, ali smo nemoćni da bilo šta učinimo. MI smo već bili i prethdnom presudom nezadovoljni i uložili smo prigovor. S obzirom na to da to nije usvojeno, nego je još i smanjena kazna, to pokazuje koliko se ljudski život malo ceni u Nemačkoj nezavisno od toga ko je on bio i čime se bavio“, poručuje Šaulićeva porodica za Nova.rs.

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda.

Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović. Kralj narkodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen.


Izvor:nova

BONUS VIDEO: