Kako je Minja Subota proslavio pesmu „Čačak“ i pomogao Breni

  • Nezavisni.rs
  • 2022-08-11
  • Komentari isključeni za Kako je Minja Subota proslavio pesmu „Čačak“ i pomogao Breni

Proslavljeni voditelj Minja Subota, koji je danas nakon duže bolesti preminuo u 83. godini, uticao je na karijere mnogih poznatih ličnosti među kojima je i karijera najpopularnije balkanske zvezde, Lepe Brene.


Minja je u jednom intervjuu ispričao kako ju je upravo on preporučio legendarnom kolegi, pokojnom Milovanu Iliću Minimaksu, koji je zaslužan za njenu popularnost.

„Ona je to otpevala na nekom festivalu. Minimaks je u svojoj emisiji koja se emitovala nedeljom popodne imao top listu za koju su mu trebale zanimljivosti. Putovali smo avionom u Zagreb, kada mi se požalio da nema pravu numeru za top listu. Kažem mu za “Čačak”, nije mogao da veruje da postoji takva pesma kad je čuo stihove, mislio je da se šalim. Ubedio sam ga da potraži snimak. Pustio ju je jednom u emisiji, pa drugi, treći put… I ostalo je istorija“, rekao je Minja svojevremeno u emisiji „Grand magazin“.

U Minjinim emisijama po prvi put svoj talenat za muziku pokazale su današnje velike zvezde kao što su Nataša Bekvalac, Vlado Georgiev, Leontina Vukomanović kao i Dženan Lončarević.


nezavisni.rs/nova.rs