Sirene za uzbunu na Kosovu i Metohiji

U severnom delu Kosovske Mitrovice oglasila se sirena za uzbunu, prenose mediji. Kako javljaju čitaoci sa severa Kosova, građani se okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.


Portal Kossev je objavio da je zvuk sirene je veoma intenzivan, da su mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi sa malom decom koji su se zatekli na ulici.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u severnom delu grada, osim sirene koju i sam čuje, prenosi ovaj portal.

U međuvremenu, sireni u severnom delu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, javlja reporterka N1. Vidljivo je kretanje i vozila Hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.

Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srpske lične karte. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

„Ne budu li hteli da sačuvaju mir, ja vam saopštavam – Srbija će pobediti“, poručio je Vučić.