Godina prođe… Na današnji dan napustio nas Nebojša Glogovac

  • Nezavisni.rs
  • 2019-02-09
  • Komentari isključeni za Godina prođe… Na današnji dan napustio nas Nebojša Glogovac

Godišnjica smrti Nebojše Glogovca, jednog od naših najboljih glumaca, prolazi u znaku sećanja na ovog velikog umetnika. Njegove kolege i danas ne mogu da veruju da Nebojša više nije među živima, a kako kažu, svaku priliku koriste kako bi ga pomenuli.


Srpski glumac Miloš Timotijević, koji je igrao sa Nebojšom u filmu „Južni vetar“, što je ujedno bila i Nebojšina poslednja filmska uloga, za „Alo!“ kaže:

– Poštovao sam ga pre svega kao čoveka, pa tek onda kao vrhunskog umetnika. Nedostaju mi njegov osmeh, pozitivna energija… Obožavao sam razgovore sa njim, uvek je znao da me posavetuje i popravi mi raspoloženje. Nebojša je ostavio mnogo toga iza sebe i sasvim sam siguran da ga nikada nećemo zaboraviti.

On kaže da svog kolegu, sa ostalim kolegama, često pominje.

– Sećamo se raznih anegdota sa snimanja, pominjemo njegovu humanost, požrtvovanost, talenat, koji je bio vanserijski – kaže Timotijević.

Ni Radoš Bajić nije bio drugačijeg stava. Kaže da se glumac kao Nebojša više nikada neće roditi, te da mu je bila čast što ga je poznavao, što je sa njim sarađivao i što su delili scenu.

PROČITAJTE JOŠ:
SRBIJA NIJE SLOBODNA ZEMLJA – Evro-integracije pod znakom pitanja
SRBI UOPŠTE NISU SLOVENI!? – Evo šta kažu naučne analize!

– Odlazak Nebojše Glogovca je nenadoknadiv gubitak, pre svega za njegovu porodicu, a onda i za kulturu naše zemlje, za kinematografiju i teatar. Glumac takvog kalibra rađa se jednom u 100 godina. Mi koji smo još tu imamo obavezu da ga se sećamo, da o njemu govorimo u superlativu. Da se veliko delo koje je za sobom ostavio nikada ne zaboravi. Imao sam čast i uzbuđenje i radost da sa Nebojšom u zanosu zaigram u velikom projektu „Ravna gora“, koji se nepravedno završio, kao i njegov mladi život, pre vremena. On je veličanstveno igrao negativca kakav je bio Draža Mihajlović i doneo ga je na samo njemu svojstven način. Srećan sam što naša serija živi i dalje, ne samo kroz reprize na RTS-u već i ovako, u narodu – kaže za „Alo!“ Radoš Bajić.

Nebojša Glogovac je preminuo 9. februara 2018. godine u Beogradu posle kraće i teške bolesti. Za sobom je ostavio troje dece i nevenčanu suprugu Milicu. Osvojio je mnogobrojne nagrade, među kojima su Dobričin prsten za životno delo, nagradu „Miloš Žutić“ za najbolje glumačko ostvarenje, bio je prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta… Sahranjen je u Beogradu na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.


Izvor: Alo / Foto: Beograduzivo
PODELITE OVU VEST: