Vučić se izvinio Nemačkoj zbog Gašićevih tvrdnji o ubici Olivera Ivanovića

  • Nezavisni.rs
  • 2023-08-23
  • Komentari isključeni za Vučić se izvinio Nemačkoj zbog Gašićevih tvrdnji o ubici Olivera Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se Nemačkoj zbog tvrdnji ministra Bratislava Gašića da je ubica Olivera Ivanovića pod zaštitom te države.


„Mi smo razgovarali sa pripadnicima nemačke službe prethodnih 20 dana, od tvrdnji Bratislava Gašića da prikrivaju ubice u slučaju Olivera Ivanovića. Dobili smo uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke. U svoje ime tražim da izvinjenje prihvate, a mi mislimo da u nastavku naših akcija tim povodom i po tom pitanju – nadam se da ćemo doći i do konkretnih rezultata“, rekao je Vučić danas.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je u Skupštini Srbije u junu da je slučaj ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića rešen.

„Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom taj čovek da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan“, rekao je Gašić u Skupštini Srbije navodeći da je to rezuiltat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a, BIA.

To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen, naveo je tada Gašić.


Izvor:n1