Vučić: Neko iz policije „odao“ Dijanu Hrkalović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, gostujući na televiziji Prva, da je neko iz policije ponudio iskaz na osnovu kog je kasnije privedena i uhapšena bivša državna sekretarka u ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.


Dijana Hrkalović, jedna od kontroverznih saradnica nekadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, privedena je juče u poslepodnevnim časovima na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, kako se navodilo, zbog sumnje da izvršila trgovinu uticaja, odnosno da je učestvovala u ukljanjanju dokaza posle ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine.

Hrkalović je uhapšena oko 17 sati u petak, nakon što je po pozivu došla u Sektor unutrašnje kontrole u MUP. Ona je najpre u pratnji policije sprovedena u svoj stan gde je obavljen pretres, a potom je prebačena u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici gde je saslušana pred tužiocem i u prisustvu trojice svojih advokata: Nenada Tasića, Seada Spahovića i Ahmeda Delimeđca.

Nakon saslušanja, njoj je određen pritvor do 30 dana uz obrazloženje da bi mogla da utiče na svedoke. Svedoci su, kako je ranije otkrila „Nova“, devetorica policajaca koji čekaju da budu saslušani. Za sad nije poznato o kojim policajcima je reč, ali je izvesno da se trenutno nalaze u službi.

O njenom hapšenju juče je na televiziji Prva govorio i šef srpske države Aleksandar Vučić, koji rekao da o hapšenju Hrkalović „zna onoliko koliko je mogao da čuje od ministra“. Međutim, kasnije tokom razgovora, predsednik Srbije je otkrio da je „neko je danas iz policije ponudio iskaz i tek posle toga je moglo da usledi hapšenje Hrkalović“.

„Reč je o dokazima koje danas poseduju nadležni državni organi, a vezano za čuveno ubistvo na šinama gospodina Miloševića, da je posle toga, pretpostavljam, zamenjivan DNK, i da su neki ljudi koji su učestvovali u ubistvu oslobođeni, a nisu kažnjeni za najteže krivično delo“, kazao je Vučić.

Upitan da li je istina da je Hrkalović osumnjičena da je uklanjala dokaze posle ubistva Miloševića, Vučić je rekao da ne može o tome da govori i da je to pitanje za nadležne pravosudne organe.


Izvor:nova, nezavisni.rs