TORTA ZA POLA SATA: Šeherezada sa keksom i voćem svideće se svima

Šeherezada torta je jedna od najpopularnijih inajomiljnijih kod nas. Ipak, ovo je nešto drugačiji recept jer sadrži keks i jednostavno se pravi.


Moćna voćna torta koja se pravi za svega 30 minuta mora da bude omiljeni recept svake domaćice.

Evo kako da napravite Šeherezadu kakvu do sada niste jeli i uštedite gomilu vremena.

Loading...

Sastojci:
– 1 pakovanje keksa,

– 1 l mleka,
– 3 puding vanile,
– 6 kašika šećera,

– 150 g margarina,
– 500 g slatke pavlake,
– 600 g malina (ili drugog sezonskog voća)

Priprema:

loading...
loading...

8 dl mleka staviti da se kuva sa šećerom, a puding iznešali sa preostalim mlekom. Kad puding provri i  kad se prohladi treba ga izmiksati sa margarinom, pa varjačom umešati u sve 2 kašike umućene slatke pavlake. Keks podeliti na tri dela, jedan deo poređati na tacnu (nije potrebno umakati u mleko).

Premazati trećinom fila i poređati polavinu malina ili drugog sezonskog voća. Preko malina premažite trećinu slatke pavlake.

Postupak ponovite još dva puta s tim da maline stavljate još samo na drugi red, odnosno u treći red ide keks, fil, šlag. Ukrasite po želji.

Izvor: recepti.com / Foto: pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.