SRBIJA ZAVEJANA – Loša prognoza!

U Srbiji oblačno sa obilnim snegom, dok se u nižim predelima na jugu i jugoistoku očekuje kiša, ponegde i susnežica, a kiša će preći u sneg krajem dana i tokom večeri. Na istoku Srbije biće uslova za ledenu kišu.


Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. U košavskom području do popodneva duvaće slab do umeren istočni vetar, a u donjem Podunavlju jak i olujni jugoistočni vetar. Minimalna temperatura -2 do 1°C, na jugoistoku Srbije do 5°C, maksimalna dnevna od -1 do 2°C, na jugu i jugoistoku Srbije od 3 do 10°C, krajem dana u padu.

U Beogradu oblačno sa obilnim snegom, uz dalje povećanje postojoćeg snežnog pokrivača. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar, krajem dana u skretanju na severozapadni. Temperatura tokom dana dana bez većeg kolebanja i kretaće se od 0 do 1°C.

U nedelju oblačno sa snegom, na jugoistoku sa susnežicom. Tokom dana očekuje se slabljenje padavina, a posle podne i uveče sa severozapada prestanak padavina i razvedravanje. Maksimalna temperatura od -1 do 3°C. U ponedeljak pre podne suvo, posle podne i uveče novo naoblačenje sa snegom. U utorak oblačno sa snegom, krajem dana postepeni prestanak padavina. U sredu hladno, tmurno i uglavnom suvo, ponegde u južnim i centralnim predelima sa slabim snegom, a u pojedinim predelima Srbije očekuje se magla. Maksimalna temperatura početkom i sredinom sledeće sedmice biće uglavnom oko 0°C.

U Beogradu u nedelju oblačno sa snegom. Tokom dana očekuje se slabljenje padavina, do kraja dana i prestanak. U ponedeljak pre podne suvo, posle podne i uveče novo naoblačenje sa snegom. U utorak oblačno sa snegom, krajem dana prestanak padavina. U sredu hladno, tmurno i uglavnom suvo. Maksimalna temperatura početkom i sredinom sledeće sedmice biće uglavnom oko 0°C.  


Izvor:W2U