Vladeta Janković: Bivša vlast će odgovarati po zakonu

Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je na konferenciji za novinare da bi voleo da jedna kamera bude iza njega kako bi se videlo da ovo nije slučaj Orlić.


“Što se tiče mog prihvatanja ponude da ponesem listu za Beograd, zahvalan sam. Poznato je da sam u odmaklim godinama i da sam napustio politiku. Osetio sam da nešto moram da uradim. Svako ko oseća da nešto nije u redu sa našim životom treba da u sebi nađe snage i da doprinese zajedničkom naporu. Pre izvesnog vrenmena u medijima su se pojavili dve vesti. Jedna je bila da kvadrat u Beogradu na vodi košta 10.000 evra, a druga da se kasirkama u Maksiju smanjuju plate. Kad sam video te dve vesti zajedno, u mom srcu nešto je puklo. Rekao sam sebi da ustanem i uradim nešto što mogu. U slučaju da pobedim, sve će biti transparentno. Znaće se svaki detalj o ugovorima. Neki računi će morati da se polože, ali to ne znači progon bivše vlasti. Ko je kriv pred zakonom, odgovaraće po zakonu. Osvete biti neće”, naveo je on.

Janković je rekao da lično nije kvalifikovan da vodi mehanizam kao što je veliki moćan grad, ali da može da izabere mlade ljude koji su stručni.

“Računam na saradnju sa koalicijom “Moramo”. Mi ćemo jednog dana, ako savladamo ovo, zlo, upravljati ovim gradom”, rekao je Janković.


Izvor:nova