Tepić: Povlačimo se iz politike ako ne ispunimo obećanja

Marinika Tepić, koja će biti nosilac liste Ujedinjene Srbije na parlamentarnim izborima, rekla je da su se četvoro najviših funkcionera SSP obavezali i to sa overom da će izaći iz politike ukoliko u roku od šest meseci ne ispune prioritete iz njihovog Plana za dan posle.


Ona je navela da su se, osim nje, na to obavezali Dragan Đilas, Borko Stefanović i Dejan Bulatović.

“Taj plan je usmeren na povratak pravde u Srbiju. To podrazumeva usvajanje nekoliko zakona – zakon o specijalnom atikorupcijskom tužiocu, po ugledu na rumunsku tužiteljku koja je dokazala korupciju na najvišem nivou i procesuirala više od hiljadu funkcionera, sa uspostavljenom posebnom tužilačkom policijom. Tu je i zakon o poreklu imovine, ali pravi zakon, a ne ovaj SNS-ov, koji je napravljen tako da se plati ekstra profit i zaboravi nelegalno stečena imvoina”, rekla je Tepić.

Među zakone koje će usvojiti ukoliko dođu na vlast, ona je istakla i lustracioni zakon.

“Taj zakon će sve koji su se ogrešili o etiku i ljudska prava dovesti u situaciju da ne mogu više da se kandiduju i donose odluke u naše ime. To je i apel od 50 intelektualaca tražio od takmaca u ovoj izbornoj trci. Mi smo to podržali i garantujem da će tako biti”, rekla je Tepić i dodala da postoje posebni planovi za razvoj obrazovanja, poljoprivrede, društva jednakih šansi, a da će uslov za to biti znanje, a ne članska karta.


Novinar: Dalibor Dunčević