ŠOK! Australija sprema deportaciju Novaka!?

Novak Đoković, najbolji teniser planete, neće biti deportovan ove srede, ali je njegovo saopštenje izazvalo lavinu reakcija i novih poteza.


Srbin je i ove srede odradio trening na „Rod Lejver“ areni, a nedugo nakon toga je iz kancelarije ministra za imigraciju Aleksa Hoka procuela informacija da još uvek nema novosti da li će Novak biti deportovan.

Ipak, sve je dobilo potpuno novi tok kada je Novak odlučio da se oglasi saopštenjem.

Vlada Australije pripremiće papire kako bi uspela da realizuje plan deportacije Đokovića iz zemlje, jer su izvori upozorili da se šuška da bi boravak Novaka bio „opasan presedan“ i da to ni po koju cenu ne bi trebalo da se dozvoli, preneo je „Dejli mejl“.

U noći između nedelje i ponedeljka u procesu koji je trajao nešto više od sedam sati Novak je dobio presudu pod kojim mu je dozvoljen ulazak u zemlju i vraćena viza. Novak se sada već osam dana nalazi u Melburnu, ali je i dalje veliko pitanje da li će nakon boravka u migrantskom hotelu i svih peripetija na kraju i zaigrati na Australijan openu.

Zvaničnici Australije su se javili i poručili da bi ovo mogao da bude “kraj za Novaka u Australiji”, kako prenosi “Dejli mejl”. Aleks Hok, ministar za imigraciju, bi već u četvrtak po lokalnom vremenu, a kasno večeras po našem trebalo da iznese odluku o Novakovoj vizi.

Zvaničnike u Australiji najviše brine što je Đoković otvoreno priznao da je kršio pravila o izolaciji u Srbiji nakon što je dobio pozitivan nalaz na koronavirus, a onda je i što je dao netačne informacije na svom putnom formularu. Za greške sa formularom je Novak okrivio svog agenta, naveo je da su to ljudske greške i tako samo dodatno produbio dugotrajnu misteriju oko toga kada je najbolji teniser planete saznao da je imao koronavirus, prenosi britanski list.


Izvor:nova