DS: Posle puštanja Šarića mafijaška vlast oslobodiće i Belivuka

  • Nezavisni.rs
  • 2021-12-25
  • Komentari isključeni za DS: Posle puštanja Šarića mafijaška vlast oslobodiće i Belivuka

Ukidanje pritvora Šariću i presude za paljenje Jovanovićeve kuće još jedan dokaz veze između kriminalaca i Vučićevog režima.


Demokratska stranka već dugo upozorava na blisku vezu između organizovanog kriminala i vrha države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Ukidanje pritvora vođi kriminalne organizacije Darku Šariću i ukidanje presude za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića samo su poslednji u nizu dokaza da kriminalci koji rade za Srpsku naprednu stranku pod režimom Aleksandra Vučića neće odgovarati za počinjena, čak i najteža, krivična dela. Organizovani kriminal i političko vođstvo države Srbije su organski povezani i zajedno vladaju ovom zemljom i njenim institucijama.

Poruka režima Aleksandra Vučića je jasna kada prebacuje u kućni pritvor nekoga ko je prvostepeno osuđen za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, dok u isto vreme slobodni ostaju i oni koji su zapalili kuću novinara u kojoj su se u trenutku kad su u kući bili i sam novinar i njegova supruga.

Režim Aleksandra Vučića štiti svoje saradnike koji ga održavaju na vlasti kriminalnim aktivnostima i metodama. Na taj način, istovremeno, zastrašuju građane, kako se ne bi usudili da se bore za svoja prava i život u normalnoj, uređenoj i demokratskoj državi.

Zato demokrate osnovano sumnjaju da je mafijaška vlast namenila sličan epilog i za druge afere koje su uzdrmale javnost, i da će se tako Vučićevi bliski saradnici Velja Nevolja i Dijana Hrkalović pre ili kasnije isto naći na slobodi.


Informativna služba Demokratske stranke