POŽAR U KUĆI BEZ STRUJE: Grejali se na sveću, četvoro dece povređeno!

  • Nezavisni.rs
  • 2021-12-22
  • Komentari isključeni za POŽAR U KUĆI BEZ STRUJE: Grejali se na sveću, četvoro dece povređeno!

Četvoro dece uzrasta od 4 do 12 godina povređeno je u požaru koji je noćas izbio u porodičnoj kući u Pejkovcu kod Žitorađe. Uzrok požara je, prema nezvaničnim informacijama, sveća koja je služila za osvetljenje i grejanje. Posle ukazane pomoći u prokupačkoj bolnici, povređeni su prebačeni u niški Klinički centar.


Zdravstveno stanje povređene dece, koja su u požaru zadobila opekotine po licu i prednjem delu grudnog koša je stabilno i nakon obrade opekotina, deca su zadržana radi daljeg lečenja, potvrđeno je RTS-u u Kliničkom centru u Nišu.

Požar u kući Zekića, u žitorađskom selu Pejkovcu, izbio je noćas oko dva sata.

U tom momentu u kući je bilo dvoje odraslih ljudi i devetoro dece, od kojih je četvoro zadobilo ozbiljne opekotine.

Stric mališana iz Pejkovca, koji je sa svojom decom i suprugom bio u susednoj sobi, kaže da ga je iz sna probudilo njihovo zapomaganje i jauk, kao i plamen i gust dim, koji su veoma brzo zahvatili celu kuću.

Ističe da su ostali bez ičega i da ne znaju kako će dalje.

“Zapalili sveću, nešto im nestala struja i onda kako su se uspavali, padne sveća na krevet. Samo sam video dim, oni počeli da gore, ne mogu da pričaju i ja probijem vrata i uđem, ono ne mogu da ih pohvatam od plamena i dima. Nekako sam ih pohvatao i samo sam ih izbacio kroz prozor, da ih spasim”, kaže Dejan Zekić iz Pejkovca.

U Centru za socijalni rad u Žitorađi nisu želeli da govore o ovom slučaju dok ne stigne dozvola nadležnog ministarstva.

Nezvanično saznajemo da je za sedmočlanu porodicu Dejana Zekića obezbeđen smeštaj, a da je četvoro maloletne dece njegovog brata, o kojima je on, kako tvrdi, takođe vodio računa, praktično bilo bez roditeljskog staranja i sa prebavilištem u Soko Banji, odakle im je majka.


Izvor:rts

BONUS VIDEO: