ODLUČENO! I osobe koje rade kod kuće, moraju imati negativan test!

  • Nezavisni.rs
  • 2021-11-10
  • Komentari isključeni za ODLUČENO! I osobe koje rade kod kuće, moraju imati negativan test!

Slovenska vlada je prošle nedelje odlučila da svi državni službenici, osim onih koji to ne mogu iz dokazanih medicinskih razloga, moraju biti imuunizovani, kako bi mogli da rade na svojim radnim mestima.


Juče je stiglo i dodatno objašnjenje iz vlade prema kome sve propisane uslove moraju ispuniti i oni koji rade kod kuće.

Pojašnjavajući uredbu kojom se reguliše ispunjavanje radnih obaveza u vreme aktuelne vanredne situaccije, slovensko ministarstvo rada zaključuje kako ne postoje izuzeci ni za osobe koje ne dolaze u kontakt s drugim osobama, javila je agencija STA.

Smatra se da je PCT uslov ispunjen ako se jednom neddejlno u jednakim intervalima sprovodi samokontrola brzim testtom. U svrhu dokaza samotestiranja, firma zaposlenom dostavlja evidencioni list koji sadrži datum samoprovere, rezultat i potpis. Sredstva za pregled osigurava poslodavac.

Ako zaposleni ne ispuni PCT uslov, takva odluka predstavlja kršenje obaveza koje proizlaze iz radnog odnosa i može biti razlog da poslodavac sankcioniše zaposlenog u skladu sa Zakonom o radnim odnosima, objasnili su iz ministarstva.

Inače, sindikat zaposlenih u policiji potvrdio je u ponedjeljak da je od ustavnog suda zatražio da se ispita ustavnost odluke vlade po kojoj će svi javni službenici do 1. novembra morati dvostruko da se imunizzuju.


Izvor:tportal