VUČIĆ: Mir, stabilnost i bezbednost su prava pobeda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je danas poslanicima u parlamentu izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na Kosovu i Metohiji.


Inače, predsednik Srbije podneo je parlamentu izveštaj o Kosovu i Metohiji 27. maja 2019. godine, a od tada do danas u razgovorima pod okriljem Brisela, gotovo se ništa nije promenilo, osim predstavnika Prištine za pregovaračkim stolom.

Predsednik Aleksandar Vučić je u završnom obraćanju poslanicima rekao da je Srbija učinila sve da pronađe tela stradalih u sukobima.

– Voleo bih da istu takvu molbu uputite onima koji su nas ignorisali. Verujem da ne postoji razlika između majki i njihove ljudi prema deci. Kao što se zdušno zalažete za albanske majke, tako se zalažite i za srpske – rekao je Vučić poslaniku Šaipu Kamberiju.

Vučić je rekao da je Srbija u prethodnih pet godina više uložila u Medveđu nego što je ulagano u prethodnih sedam decenija.

– Nastavićemo da ulažemo i u Preševo, i dovodićemo investitore u te krajeve – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Srbija najviše ulagala u jug Srbije, i da tu očekuje i najveći porast, i da veruje da će se u tim delovima zemlje povećati životni standard.

– U vranjskom okrugu sam otvorio tri fabrike, isto i u Leskovcu. Plašim se da će biti problema sa nekim investitorima zbog korone – rekao je Vučić, i dodao da se nada otvaranju novih radnih mesta na potezu od Vranja i Kumanova, u saradnji sa Severnom Makedonijom.

Predsednik Vučić je rekao da od busanja u grudi o Kosovu i Metohiji nema ništa, i da moramo stvarno da sagledamo kako naš narod na Kosmetu živi.

– Imam ja jednog u mom kabinetu, iz kafića izašao, jak, nabildovan, pošten momak. On kaže ja sam spreman da idem. Ja mu kažem nemoj molim te. Evo platio sam mu, idi u Kačanik, pa vidi šta i kako. I on mi kaže kada se vratio: “Predsedniče, ja sam se šalio, pogrešio sam, želim da ostanem ovde u Beogradu, da vidim šta i kako dalje” – rekao je Vučić.