STIŽE 60 EVRA OD DRŽAVE! Ministar Mali najavio isplatu za nezaposlene

  • Nezavisni.rs
  • 2021-06-09
  • Komentari isključeni za STIŽE 60 EVRA OD DRŽAVE! Ministar Mali najavio isplatu za nezaposlene

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas isplatu jednokratne pomoći svim nezaposlenim građanima na teritoriji Srbije.


– Nezaposlenim licima koji su bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje zaključno sa 15.4.2021. godine biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 60 evra u ponedeljak 14. juna – obajvio je ministar na svom nalogu na Instagramu.

Podseća da će preostalih 30 evra svim punoletnim građanima koji su se prijavili za tu pomoć država isplatiti u novembru, dok će u septembru penzioneri dobiti dodatnih 50 evra.

Mali kaže da je država, uprkos velikoj pomoći građanima i privredi, apsolutno stabilna i da ima dovoljno novca na računu da obaveze ispunjava u dinar i u dan.

“Vrlo je važno da nastavimo sa vakcinacijom ovim tempom, kako bismo što pre došli do kolektivnog imuniteta i otvorili u potpunosti našu ekonomiju”, rekao je Mali i dodao da je to put do ostvarivanja plana države da stopa privrednog rasta do kraja godine bude iznad šest odsto.

Kaže da će sa šest odsto Srbija biti prva ili druga u Evropi, dok će sa iznad šest odsto rasta, smatra, biti ubedljivo prva.

To za građane, navodi ministar, znači veći prostor za nove investicije, izgradnju novih puteva, vrtića, bolnica, a otvara i prostor za podizanje plata i penzija.

“Očekujemo rezultat u drugom kvartalu. Ohrabruju rezultati u aprilu i maju, videćemo kako ćemo proći u junu, tada ćemo već znati koliko prostora imamo za povećanje plata i penzija”, zaključio je Mali.


Izvor:nezavisni.rs