ĐUKANOVIĆ: Da su oni vlast, streljali bi po ulici!

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Ðukanović izjavio je da nije za kompromis sa onima koji vode zastrašujuće kampanje protiv neistomišljenika i koji pokušavaju da ucenjuju vlast preko svojih medija.

Ðukanović je u Skupštini Srbije primetio da se sada vodi propaganda protiv bivše funkcionerke DS Gordane Čomić koja će biti ministar, navodeći da je za one koji je sada nazivaju “huljom i smećem” nekada bila “sunce demokratije”, i to dok je, kaže, kršila Poslovnik Narodne skupštine i uskraćivala reč.

“Sada kada nije promenila mišljenje nego je shvatila da su joj politički saborci promašili politiku, sad je smeće i hulja. To sve može da se pročita na portalima. To je zastrašujuće. I sa takvim ljudima treba da razgovaramo? To je nečuveno. Da su oni vlast streljali bi po ulici”, rekao je Ðukanović.

Dodaje da se taj deo opozicije i javnosti vodi takvim principima da će svako ko ne razmišlja kao oni biti obrukan.

On je dodao da se i protiv njega povela zastrašujuća kampanja kad je izabran za predsednika Odbora za pravosuđe i da mu se spočitava da je u sukobu interesa, jer je advokat, ukazujući da to nije bio problem kad je na čelu tog odbora bio funkcioner DS Boško Ristić.

“Dok god se vodi licemerna kampanja imaćemo ljude koji će se tome suprotstavljati. Prete nam preko društvenim mreža kako će da nas vešaju ispred skupštine, pa samo neka probaju. Jedva čekam da ih vidim tako hrabre”, rekao je Ðukanović.

Ðukanović je naveo da je protiv kompromisa sa takvim ljudima koji, kako kaže, hoće da ucenjuju i koji maltretiraju putem svojih medija.

“To je jedina opozicija koja neće na izbore. Opozicija bi trebalo valjda da jedva čeka izbore. Pošto opet najavljuju bojkot, kažem im: Bojkotujte do mile volje. Ja vam nikad ne bih izašao u susret. Samo imate drugi problem ovde. Vas bojkotuje narod”, rekao je Ðukanović.

Ðukanović dodaje da se na pojedinim medijima sin predsednika crta kao kriminalac, ocenjujući da to čine kako bi on posle promene vlasti bio legitimna meta i kako bi sve mogli da opravdaju.