OD UTORKA ZIMA! Delovi Srbije biće zavejani!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje cele Srbije zbog padavina koje će u pojedinim delovima zemlje dostići i 50 milimetara za samo 24 sata.

Obilna kiša očekuje se najpre na zapadu i jugozapadu Srbije u ponedeljak gde će prema najavama meteorologa pasti od 20 do 50 mm kiše za 24 sata, a lokalno i više.

Tokom dana i noći zona padavina širiće se preko centralnih krajeva ka istoku zemlje. Prestanak padavina očekuje se tek u utorak ujutro na jugozapadu, a sredinom dana i u ostalim krajevima.

Velika količina padavina očekuje se od ponedeljka posle podne do utorka ujutro i na području Beograda. Meteorolozi su najavili obilnu kišu sa količinom padavina od 30 do 40 mm.

U utorak se prema najavi RHMZ-a očekuje i prvi sneg s obzirom na to da će temperatura biti u padu.

Dnevna temperatura biće tek nešto iznad 10 stepeni.

Usled jačeg zahlađenja kiša će u svim brdsko-planinskim predelima preći u susnežicu i sneg. To su predeli koji se nalaze iznad 600-700 metara nadmorske visine. Tako će sigurno da se zabele Zlatibor i Nova Varoš i mesta u planinskim predelim.

Očekuje se značajna visina snega i na Kopaoniku, a oni koji voze u zoni susnežice i snega moraju imati zimske pneumatike i zimsku opremu u vozilu.

Izvor: rhmz