KRIZNI ŠTAB: Neće biti vanrednog stanja, to je dezinformacija

Članovi Kriznog štaba Branislav Tiodorović i Darija Kisić Tepavčević odbacili su kao dezinformacije najave da bi 1. oktobra moglo da bude uvedeno vanredno stanje.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić izjavio je kako poseduje “informaciju da se kao datum uvođenja vanrednog stanja pominje 1. oktobar”, kao i da u prilog tome ide “to što su profesor Branislav Tiodorović pre sedam dana i dr Predrag Kon pre tri dana najavili moguće vanredno stanje”.

Darija Kisić Tepavčević, koja je angažovani član Kriznog štaba, odbacila je u izjavi za portal Nova.rs mogućnost uvođenja vanrednog kriznog štaba prvog dana oktobra.

“Ništa o tome nisam čula, to je dezinformacija”, kratko je rekla Kisić Tepavčević.

Na pitanje da li se razmatra skorije uvođenje vanrednog stanja i da li je kao mogući datum za to pominjan 1. oktobar, član kriznog štaba, prof. dr Branislav Todorović odgovorio je kratko u SMS poruci – “To je ortodoksna glupost koju nije niko pominjao osim budala”.

Epidemiolog Zoran Radovanović je rekao da bi uvođenje vanrednog stanja bilo besmisleno, kao i da je to bilo nepotrebno i u martu ove godine.

“Nikakvog opravdanja nema za uvođenjem vanrednog stanja. Nije u pitanju opstanak države. Još 19. marta je proglašena epidemija od većeg epidemiološkog značaja. To odgovara vanrednoj situaciji i dovoljno je za efikasnu protivepidemijsku borbu”, rekao je Radovanović.

Izvor:n1