ŠOKANTNO! Vulin zaražen koronom otišao u Novi Pazar!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio pomoć, što ne bi bilo neobično da pre devet dana nije saopšteno da je zaražen virusom korona.


Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane 27. juna, Aleksandar Vulin je pozitivan na koronavirus, nema nikakve simptome i nalazi se u samoizolaciji.

“Ministar Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti pridržavajući se svih propisanih mera tokom samoizolacije”, navedeno je tada u saopštenju Ministarstva.

Vulin je danas obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela, a ako je koronavirusom zaražen onog dana kada je ministarstvo to i saopštilo, znači da ministar odbrane u samoizolaciji nije proveo propisane dve nedelje, piše N1.

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije “Sloga” konstatuje da u toj poseti ništa ne bi bilo sporno, da krajem juna nije objavljena vest da je ministar pozitivan na koronu.

Sindikat pita Krizni štab i sve nadležne kako je moguće da je Vulinu dozvoljena ovakva aktivnost posle devet dana, a da je propisana izolacija 14 dana.

“Da li se ministar dva puta testirao ponovo na kovid 19 i da li su oba testa bila negativna? Ako nije, ko mu je dao dozvolu da dovodi u rizik od zaraze ljude iz svog okruženja”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane: Vulin je negativan na virus korona

Ministar odbrane Aleksandar Vulin na ponovljenom testu negativan je na Kovid 19 i po odluci lekara vratio se na posao, kažu u ministarstvu.

loading...
loading...

“Prvo testiranje obavljeno je 24. juna od kad se ministar Vulin nalazio u samoizolaciji zbog kontakta sa državnim sekretarom koji je bio zaražen koronom. Rezultat ministrovog testa, koji je stigao nekoliko dana kasnije, bio je pozitivan o čemu je javnost obaveštena 27. juna. Ministar odbrane u periodu samoizolacije nije imao simptome koronavirusa i sve vreme je bio pod nadzorom lekara. Ministar Vulin zahvaljuje svima koji su se interesovali za njegovo zdravlje i uputili reči podrške”, navode u ministarstvu.


Izvor:021.rs