NE KUPUJTE ARANŽMANE! Grčka zatvara granice, Turska i Bugarska sledeće!?

  • Nezavisni.rs
  • 2020-07-05
  • Komentari isključeni za NE KUPUJTE ARANŽMANE! Grčka zatvara granice, Turska i Bugarska sledeće!?

Grčka će od ponoći zatvoriti sve granične prelaze za sve građane Srbije, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Grčke.


Najpre je informaciju objavila Tv Prva, koja se pozivala na “nezvanične, ali pouzdane diplomatske izvore” tvrdeći da grčko Ministarstvo spoljnih poslova danas donosi odluku i najverovatnije zatvara granicu za državljane Srbije.

Ubrzo je ovu vest potvrdio za N1 ministar Rasim Ljajić

Odluka već u ponoć stupa na snagu, a o tome su grčki državni organi prethodno obavestili srpske.

I izvori Nezavisnog potvrili su ove navode. Naime, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, nakon izbora koji su održani 21. juna, Grčka je odlučila da u potpunosti zatvori sve svoje granične prelaze za državljane Srbije.

Za sada nema informacija do kada bi ove restriktivne mere mogle biti na snazi.

Slične mere narednih dana će najverovatnije doneti i Bugarska i Turska. Kako saznajemo u Ministarstvu spoljnih poslova, Turci i Bugari će najpre krenuti sa testiranjem svih turista, a ukoliko se, kao i u Grčkoj, kod srpskih turista ustanovi povećano prisustvo virusa Covid-19, preduzeće iste mere kao i Grčka – zatvoriće granice.

Domaćim turistima se savetuje da ne kupuju turističke aranžmane unapred, jer je moguće da neće moći da otputuju. Najveći problem za sada je novac, koji građani ne mogu da povrate, a uplatili su aranžmane, koje nisu iskoristili.


Izvor: prva, espreso, nezavisni