Tepić prijavila Interpolu nestanak Zagorke Dolovac

Učinila sam ozbiljan iskorak i jutros sam Interpolu prijavila nestanak gospođe Zagorke Dolovac, rekla je narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

– Obratila sam se generalnom sekretaru Jurgenu Stoku, kojem sam napisala pismo i poslala službeno moj dopis u kojem ga obaveštavam da je Republički javni tužilac gospođa Dolovac nestala.

Nemoguće je da ovakvo lice pred institucijom koje predstavlja usko grlo, u Srbiji koja grca u kriminalu i korupciji, u nepotizmu, u maltretiranju i batinjanju građana, gde imamo sijaset nerazjašnjenih skandala i afera, od gospođe Dolavac ni traga ni glasa već godinama – rekla je Tepić.

Marinika je pročitala pismo koje je uputila generalnom sekretaru Interpola Stoku.

– Obraćam vam se kao zabrinuta narodna poslanica zbog osnovane sumnje da je Republički javni tužilac naše države nestala. Sigurna sam da bi gospođa tužilac, kao prvi čovek tužilaštva, da je sve u najbolje redu, revnosno i svakodnevno obavljala svoj posao u zemlji kao što je Srbija, koja se davi u mitu i visokoj korupciji, na crnim je listama drugih država i institucija zbog pranja para, a trgovina uticajem i organizovani kriminal su pravilo, a ne izuzetak, o čemu svedoče brojni međunarodni izveštaji, između ostalog i godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

U isto vreme, moji sugrađani najmanje poverenja imaju u pravosuđe, jer u Srbiji nisu jednaki pred Ustavom i zakonom, već pravda, tačnije pošteda, zavisi od partijske knjižice koje imaju i vezama sa režimom. Ali nje nema. Ni pred javnošću, ni pred parlamentom, ni pred strukom, ni pred građanima u čije ime radi – napisala je Tepić.

Kao narodna poslanica pre tačno dve godine, 26. aprila, uputila sam isto zvanično pitanje i resornom ministru Nebojši Stefanoviću, kaže ona, dodajući da do danas odgovor nije dobila. “Tada sam pitala da li je gospođa Dolovac uopšte živa”?

– S obzirom na to da je naše nacionalno Republičko javno tužilaštvo Srbije ključno u pravosudnom sistemu države, a zbog obezglavljnosti postalo je usko grlo u zaštiti prava građana, države, Ustava i zakona, molim vas da razumete moju osnovanu zabrinutost da naša tužiteljka nije svojevoljno fizički, onemogućena da radi svoj posao, jer je naprosto godinama nema.

Očekujem hitnu rekaciju, jer na njene odgovore čekaju i ubistvo Olivera Ivanovića i ubistvo Stanike Gligorijević, u kojoj je učestvovao visoki funkcioner SNS Zoran Babić.

loading...
loading...

Na njene reakcije čeka i nelegalni objekat na Pančićevom vrhu koji niko ne sme da sruši i žandari sa lažnim svedocima u korist brata Siniše Malog i Aleksandra Vučića na Paradi ponosa 2014. godine, kao i oštećeni građani u srpsko-arapskim poslovima prilikom privatizacije PKB, Beograda na vodi, i Aleksandar Obradović u do sada najglasnijoj aferi Krušik – zaključila je Marinika Tepić.

One thought on “Tepić prijavila Interpolu nestanak Zagorke Dolovac”

Comments are closed.