Evroliga NE TREBA tako da se odluči: Jasna poruka najboljeg igrača Evrope!

  • Nezavisni.rs
  • 2020-05-26
  • Komentari isključeni za Evroliga NE TREBA tako da se odluči: Jasna poruka najboljeg igrača Evrope!

Sjajni košarkaš Efesa objavio je dugačku poruku na Instagramu o nastavku sezone u Evroligi.

Dugo iščekivani sastanak zakazan je za ponedeljak (25. maj) i “prelomiće” 11 klubova vlasnika “A” licence, naravno nakon konsultacija sa igračima koji se očekuje u toku današnjeg dana, a većina njih zalaže se za potpuni prekid takmičenja.

Najbolji među njima, sjajni Šejn Larkin koji je blistao u dresu Efesa, oglasio se na Instagramu i nedvosmisleno poručio da smatra da treba prekinuti ovu sezonu.

“Prvo, nije nikakva tajna da od odlaganja sezone igrači nisu imali mogućnost da rade na sebi i održe se na vrhunskom nivou”, napisao je Amerikanac.

“Tu je naravno i rizik moguće zaraze korona virusom, ali i rizik od povreda je takođe visok. Ovo nije tipična pauza posle sezone gde igrači mogu da rade na sebi. Poslednja dva meseca igrači su teško mogli da ostanu ‘fit’. Mentalno i psihički ovo nije idealna situacija da budemo ‘ubačeni’ u jak ritam bez vremena, ni prostora, da se pripremimo”.

U trenutku prekida Evrolige, posle 28 rundi, upravo je njegov Efes bio u najboljoj poziciji na tabeli, a Šejn Larkin je jurišao ka MVP priznanju, ali je spreman to sve da odbaci…

“Evroliga je poznata kao jedna od najboljih liga na svetu sa sjajnim talentima. Svaki tim zaslužuje jednaku šansu da osvoji Evroligu, ali zbog pandemije mnogi timovi i igrači nisu imali prostora da se pripreme kao neki drugi. Ne mislim da prvak Evrolige treba da se odluči tako što neko ima mogućnost da trenira, a neko nema”, napisao je veoma realni Larkin.

“Trebalo bi da bude odlučeno time ko je radio tokom cele godine sa trenerima i saigračima, pa svake večeri pružao maksimum. Ova pauza donosi nepravednu prednost nekima”, zaključio je on.

Šejn Larkin, koji je u međuvremenu uzeo pasoš Turske, ove sezone u Evroligi prosečno je beležio 22,2 poena, 3,1 skok i 4,1 asistenciju po utakmici, a više puta je biran za najboljeg igrača kola. Drži i rekord sezone sa 49 poena protiv Bajerna.