SMEDEREVO NOVO ŽARIŠTE!? Virus se širi u Kajzenu, HBIS u pripravnosti!

Dvanaest radnika turske fabrike “Kajzen” u Smederevu zaraženo je koronavirusom, pa je broj zaraženih na teritoriji grada porastao na 144.

Zbog sumnje da je došlo do masovnog širenja zaraze danas je u ovoj fabrici obavljeno testiranje svih zaposlenih, izjavila je dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Prema njenim rečima, dvanaestoro zaraženih su pojedinačni slučajevi i svi su testirani van fabrike zbog pojave simptoma. Ona kaže da se rezultati svih uzoraka očekuju u toku dana.

U turskoj fabrici u Smederevu zaposleno je više od 200 radnika i svi su nakon pojave prvih slučajeva zaraze poslati na kolektivni odmor.

Radnici smederevske Železare dobili su obaveštenje da prijave ukoliko im neko od članova porodice radi u fabrikama “Kajzen” i “PKC”, kako bi se sprečilo širenje zaraze unutar kompanije HBIS.

4 thoughts on “SMEDEREVO NOVO ŽARIŠTE!? Virus se širi u Kajzenu, HBIS u pripravnosti!

  1. Proverite malo bolje zasto PKC ne objavljuje ima li zarazenih u firmi,kakvi su uslovi za rad i koliko radnika ima u jednom autobusu kojim se dovoze i odvoze do fabrike!!

    1. Mico a koliko se ljudi vozi autobusima za Zelezaru?
      Zar je moguce da fabrika sa preko 5000 zaposlenih nema registrovanih slucajeva obolelih?

      1. To je i meni cudno…ocigledno imaju obe fabrike “jak kolektivni imunitet”….sve samo da proizvodnja me stane…radnici su zamenljivi

  2. To ne treba da objavi pkc nego zavod iz Požarevac. Ali pošto idu izbori situacija mora da bude ok.

Comments are closed.