Ruski vojni stručnjaci dezinfikovali VMA

Ruski vojni stručnjaci iz jedinica Atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) obavili su dezinfekciju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“S obzirom na to da je odlučeno da VMA nije adekvatna bolnica za prijem pacijenata obolelih od koronavirusa, u tu vojnu zdravstvenu ustanovu upućivani su svi pacijenti kojima je hitna medicinska pomoć neophodna, nezavisno od vrste zdravstvenog osiguranja. Upravo zbog toga bilo je neophodno izvršiti dezinfekciju VMA, te su ruski vojni stručnjaci izvršili obradu soba posebne namene i običnih soba, kao i parkinga i kola hitne pomoći”, navodi se u saopštenju.

Dva tima ABHO stručnjaka prethodno su obavila dezinfekciju još dva beogradska zdravstvena centra “Dedinje” i “Zvezdara”.

Ruski lekarski timovi nastavljaju sa pregledima pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Valjevu, Kragujevcu, Čačku i Ćupriji, a profesori Vojnomedicinske akademije iz Sankt Peterburga tokom prethodnih par dana pregledali su više od 100 pacijenata.