ČAČAK: Potvrđen četvrti slučaj koronavirusa, u izolaciji 267 ljudi!

  • Nezavisni.rs
  • 2020-03-15
  • Komentari isključeni za ČAČAK: Potvrđen četvrti slučaj koronavirusa, u izolaciji 267 ljudi!

U Čačku je potvrđen četvrti slučaj obolelog od koronavirusa, a pacijent se nalazi u kućnoj izolaciji i pod nadzorom je Zavoda za javno zdravlje, saopštio je Radni tim za praćenje korona virusa na teritoriji Čačka.

U “kontrolisanoj” kućnoj izolaciji, sa blažim simptomima sličnim onima kod koronavirusa, na teritoriji Čačka nalazi se 267 ljudi, od kojih su 117 strani državljani, navodi se u saopštenju radnog tima.

Utvrđeno je da jedna osoba, ranije primljena u Opštu bolnicu u Čačku sa simptoma koronavirusa, nije zaražena koronavirusom i puštena je kući.

Radni tim podseća da je na snazi naredba o zabrani okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru kada se okuplja više od 100 ljudi i da sanitarna inspekcija u Čačku vrši nadzor sprovođenja te naredbe.

Strah od koronavirusa izazvao je i smanjeno kretanje stanovnika Čačka. Građani sa kojima je u centru grada razgovarala ekipa TV N1 kažu da strahuju od novog virusa, i da su ulice vidno praznije.

Iz marketa se najviše odnose ulje i brašno. Skoro sve kase su u funkciji, i na svakoj su redovi. Čačani kažu da su prodavnice još uvek dobro snabdevene, ali da u apotekama nema zaštitnih maski niti dovoljno redstava za dezinfekciju.

Bočica od svega 100 mililitara alkohola, recimo, trenutno košta čak 90 dinara, a pre pojave virusa boca od litra prodavala se po ceni od oko 120 dinara.