HAOS U SMEDEREVU: Naprednjaci zadaju poslednji udarac Jasni Avramović!

  • Nezavisni.rs
  • 2019-12-03
  • Komentari isključeni za HAOS U SMEDEREVU: Naprednjaci zadaju poslednji udarac Jasni Avramović!

Vlast u Smederevu nije imala većinu za smenu aktuelnog predsednika Skupštine grada Bogoljuba Spasojevića.


Iako se očekivalo da do smene dođe na jučerašnjem zasedanju, to se nije dogodilo. Predlog je podneo bivši zamenik gradonačelnika, odbornik SNS Bojan Teofilović, ali pošto je većina naprednjaka napustila sednicu, nije postojao kvorum za raspravu.

Predlog za razrešenje predsednika Skupštine potpisalo je 26 od 70 odbornika.

“Iako to nije sasvim u skladu sa Poslovnikom, da ne biste pomislili kako po svaku cenu želim da ostanem na ovom mestu, stavljam predlog na glasanje. Ovde nisam na stalnom radu i ne primam platu, pa mi nije bitno da li ću ostati.”, rekao je predsednik Skupštine Bogoljub Spasojević.

Iako je za predlog glasalo, za je bilo 26 od 54 prisutna odbornika, pa predlog nije imao većinu za razmatranje. Zatim je usledio potpuni haos među predstavnicima lokalne vlasti.

Mnogi tumače da je ovo zadavanje poslednjeg udarca gradonačelniku Jasni Avramović, jer su naprednjaci rešeni da je po svaku cenu potpuno izopšte iz lokalne politike i ne dozvole joj da se na bilo koji način dalje pojavljuje u političkom životu.

Aktuelno rukovodstvo SNS-a u Smederevu javno istupa protiv Avramovićeve.

Nova sednica Skupštine je zakazana za 13. decembar. Tada će, izvesno je, doći do smene poslednjeg funkcionera lojalnog Jasni Avramović, a novi predsednik Skupštine grada trebalo bi da bude šef odborničke grupe SNS Vesna Kiš Kostić.