Svi smo na neki način ljubitelji ukusnog pomfrita. Ali, takođe znamo da on ne pripada zdravoj hrani.
Međutim, nema potrebe za prženjem pomfrita sa mnogo ulja da bi bio ukusan i sočan. Možete ga pripremiti u pećnici na mnogo zdraviji način.
Potrebni sastojci: 1 kg krompira, 60 mililitara maslinovog ulja, 3-4 čena fino iseckanog belog luka, kocka za supu, so i biber po volji, 60 mililitara limunovog soka
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Oljuštite krompir, isperite ga i isecite kao za pomfrit. Stavite u posudu sve sastojke za marinadu, osim kocke za supu i dobro promešajte.
Stavite krompir u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pecite 10 minuta. U međuvremenu, pomešajte kocku za supu u malo vode.
Izvadite krompir i sipajte supu. Vratite krompir u rernu i pecite još 20 minuta. Uživajte u ukusnom i zdravom pomfritu!
Izvor: zenskimagazin / Foto: kateranews
Recept za krofne kakve su se nekad pravile
Pljeskavice sa ovsenim pahuljicama i brokolijem
Piletina punjena povrćem sa bešamel sosom
Čoko plazma torta
TORTA ZA POLA SATA: Šeherezada sa keksom i voćem svideće se svima
Ovaj starinski kolač će vas oduševiti!
Testenina sa brokolijem i tunjevinom
Zdrav doručak sa ananasom