JOŠ JEDNA DRŽAVA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA: Dačić opet razbesneo zapad!

Uprkos insistiranju kvinte na obustavi ofanzive protiv Prištine, Srbija nastavlja diplomatske aktivnosti na povlačenju priznanja lažne države Kosovo.


Srbija će naredne sedmice saopštiti ime još jedne zemlje koja je povukla ili suspendovala stav o tome da ne priznaje Kosovo, a to će biti 15. zemlja po redu, najavio je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Loading...

Gostujući u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) Dačić nije precizirao koja je to zemlja, ali je naveo da je u dogovoru sa državnim vrhom odlučeno da to bude saopšteno iduće sedmice.

“Nismo hteli da ispadne kao da se inatimo sa Kvintom”, rekao je Dačić podsećajući na nedavno upućeni zahtev pet vodećih zapadnih zemalja da Srbija prekine sa kampanjom za povlačenje priznanja Kosova.

Dačić je dodao da je ta, još uvek neimenovana, zemlja već uputila notu Prištini o svom stavu i da Srbija neće prestati svoju diplomatsku kampanju.

loading...
loading...

“Ne prestajemo sa tom politikom. Te zemlje sada same preispituju. Ne možemo sada da im javimo: odustanite od svega toga, to bi bilo neozbiljno”, rekao je Dačić.

Loading...
Izvor:espreso, nezavisni.rs | Foto:espreso
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline