TOMIN SIN UNIŠTIO KRAGUJEVAC: Dug grada neverovatnih 30 MILIONA EVRA!

Iako je grad koji vodi sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića godinama u debelom minusu, to ih nije sprečilo da se počaste sa tri nove limuzine.


Grad Kragujevac s Radomirom Nikolićem na čelu iskeširao je gotovo 4,5 miliona dinara za obnovu voznog parka. Iako je grad godinama bukvalno pred bankrotom rešili su da se ovog leta počaste sa tri nove limuzine.

Loading...

Naime, grad Kragujevaqc zaključio je ugovor vrednosti 4.478.400 dinara (sa PDV) ili oko 38.000 evra sa firmom „Nikom auto d.o.o“ iz Kragujevca, od koje su pazarili tri putnička vozila srednje klase. Nije navedeno koje automobile su konkretno kupili ali prosta računica ukazuje da jedan košta oko 12.000 evra.

U pozivu za podnošenje punuda, čelnici Kragujevca su ispostavili zanimljive prohteve. Između ostalog da kola imaju petoro vrata i isto toliko sedišta, šest brzina i rikverc (?!), volan podesiv po visini i da budu bele pastelne boje. A što se tiče dodatne opreme, haztevali su i manuelni klima-uređaj, elektropodesive spoljne retrovizore sa grejačima, merač pritiska u gumama…

Ekonomista Branko Dragaš kaže da takvo nesavesno i neodgovorno ponašanje vodi ka totalnom bankrotu grada. „Ma, to je raspad sistema. Umesto da grade, oni pljačkaju državu. Žalosno je što Kragujevac nije usamljen primer“, navodi Dragaš.

loading...
loading...

Gradonačelnik Radomir Nikolić nije odgovorio na pitanje medija zašto su se odlučili da u okolnostima kada grad grca u dugovima kupuju skupe automobile.

Dug grada Kragujevca veći je od 30 miliona evra. Početkom godine dug grada prema bankama je iznosio veše od 23 miliona evra, u međuvremenu su uzeta još dva kredita od oko pet miliona evra, a na sve to, i kragujevačka javna preduzeća duguju još oko tri miliona evra.

Loading...

Izvor:kurir,tanjug, nezavisni.rs | Foto:kurir
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline