MNOGO POSLA ZA LEKARE: Vrućine napunile smederevsku Hitnu pomoć!

U smederevsku službu Hitne pomoći u poslednja dva dana javilo se na desetine pacijenata sa tegobama izazvanim visokom temperaturom vazduha.


Lekari u Hitnoj pomoći kažu da su pacijenti uglavnom imali simptome sunčanice i toplotne iscrpljenosti.

Loading...

“Pacijenti su se žalili na malaksalost, jaku glavobolju, mučninu i povraćanje. Bilo je i onih koje smo sa simptomima sunčanice upućivali u urgentni centar na dalje lečenje”, kaže Borjan.

U poslednjih nekoliko dana je zbog vrućina bio povećan broj poziva ovoj službi, koja je zabeležila porast broja pacijenata sa kardio-vaskularnim tegobama.

Uprkos upozorenjima lekara da se posebno hronični pacijenti pridržavaju terapije i izbegavaju boravak na otvorenom u periodu od 10 do 17 časova, mnogi sugrađani nisu slušali savete.

loading...
loading...

“Čak smo imali slučajeve da su ljudi boravili u hladu, a imali su simptome toplotne iscrpljenosti zbog velike vrućine”, navode u Hitnoj.

I narednih dana će biti nepovoljna biometeorološka prognoza. Usred prodora hladnog vazduha sa severa sutra će doći do naglog pada temperature, za 15 do 20 stepeni, pa je potreban dodatan oprez, kako hroničnim bolesnicima, tako i potpuno zdravim osobama.

Loading...

Izvor: nezavisni.rs | Foto: nezavisni.rs-ilustracija
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline