VUČIĆ: Demonstranti hoće KRVOPROLIĆE, bilo ih je 225 – napali su nas TOALET PAPIROM!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je vanrednu konferenciju za novinare povodom napada na Predsedništvo toalet papirom.


Predsednik Srbije rekao na početku svog obraćanja da želi da predstavi šta je do sada urađeno po pitanju investicionog plana za narednih nekoliko godina.

Loading...

“Ja ću ipak prvo govoriti o jučerašnjem događaju. Ispred Predsedništva je juče bilo 225 ljudi, nekada gađaju toalet papirima, pišu na zidu i uvek to rade.”

“Pokušali smo da tom ogradom smanjimo naš prostor i omogućimo im da budu bliže Predsedništvu. Sinoć su u jednom trenutku, jedno od lica, vođe protesta je reklo kako svi idu u zgradu Predsedništva i da svi krenu.

“Tek kada je krenulo pomeranje ograde, obezbeđenje kreće i bez upotrebe sile vraća ih iza ograde. Neki su preneli da je reč o privatnom obezbeđenju, alo to nije istina. Jedan naš pripadnik ima jednu ogrebotinu i ništa više.

loading...
loading...

“Ali to je za nauk svima nama, oni koji šalju decu na proteste moraju da znaju kolika je to odgovornost”, rekao je Vučić i pozvao pripadnike vojne policije da ne poštuju striktno zakon nego da im dozvole sve.

Vučić je rekao da će zamoliti da se uklone ograde svake subote, ali da ne ulaze u Predsedništvo jer ne mogu nasilje da uništavaju institucije.

Loading...

“Uradite sve šta god želite, nemojte samo da kršite zakon i radite bilo šta na silu. Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbeđenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza”, rekao je predsednik.

loading...
Izvor:novosti,kurir, nezavisni.rs | Foto:kurir
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline