HOĆETE NA NUDISTIČKU PLAŽU? Pre nego što krenete, upoznajte se sa PRAVILIMA ZA GOLAĆE!

Nije sve samo zabava i golotinja! Čak i prilikom letovanja u nudističkim naseljima i kampovima postoje pravila ponašanja. Ako želite da se uklopite, vreme je da ih naučite.


Širom sveta postoje različita odmarališta, plaže i kampovi za nudiste. Ipak, samo zato što ste odbacili kupaće gaćice, ne podrazumeva da smete da zanemarite bonton.

Loading...

Stavite peškir na svaku stolicu ili ležaljku na kojoj se odmarate. Osim toga, sedite i ležite na isti način kao da nosite kupaći kostim, sve dok vam je udobno u udobno u toj pozi.

Bilo da se odmarate i sunčate na ležaljakama ili na peškiru, držite pristojan razmak od drugih ljudi oko sebe. Samo zato što su svi oko vas goli, to ne znači da ne žele svoj lični prostor – možda ga upravo zato žele još i više. Zato, ne stavljajte peškir tik do tuđeg i ne privlačite ležaljke nekoliko centimetara do osobe pored vas.

Kada ste već na nudističkoj plaži i odlučili ste u letu da uživate bez i jedne krpice na sebi, potpuno je nepotrebno da pravite neuobičajene pokrete prilikom saginjanja. Već ste potpuno goli, pa zato ni nema iznenađenja. Ako vidite nešto zanimljivo u pesku, jednostavno se sagnite, kao i da nosite kupaći kostim. Ako počnete da pravite neke neuobičajene pokrete i čudne poze, tek onda ćete delovati čudno i privlačiti pažnju.

loading...
loading...

Nalazite se na nudističkoj plaži, pa nema potrebe da pokrivate oči svaki put kada neko bez odeće prođe pokraj vas. Opet, to ne znači da je poželjno piljiti u nečije golo telo i na kraju izazvati neprijatnost kod druge osobe. Baš kao i da ste na plaži gde se nose kupaći kostimi i kupaće gaćice, možete s vremena na vreme baciti pogled na nekoga, ali buljenje je zabranjeno.

Svako naselje ima svoja sopstvena pravila i propise, od potpune zabrane fotografisanja pa do fotkanja isključivo od strane službene osobe zadužene za to. Kako god, pridržavajte se tih pravila i nemojte fotografisati druge ljude.

Loading...

Neka naselja i odmarališta slede lokalna, gradska ili opštinska pravila o odeći i ručavanju, pa se raspitajte o tim pravilima. Ne želite da odete na ručak potpuno goli, dok su svi oko vas obučeni.

Neka naselja i odmarališta propisuju stopostotnu golotinju na bazenima i plažama. Ali, u drugim prostorima naselja turisti mogu, ali ne moraju da budu obučeni. Zato nije loše da se unapred raspitate.

loading...

Izvor:tportal, nezavisni.rs | Foto:tportal
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline