HAOS U EVROPI! Snažan tornado u Luksemburgu uništio kuće, grom pogodio fudbalere! (VIDEO)

Grom je udario dok su igrači trenirali u petak uveče u blizini sportskog centra u Rozehfeld-Hajlgencimernu, rekao je portparol policije, prenose nemački mediji.


Najmanje 19 ljudi je povređeno, od kojih dve osobe teže u tornadu koji je danas pogodio Luksemburg. U tornadu su pogođena područja Petingen i Kaerjeng na jugozapadu Luksemburga, gde je oštećeno 100 kuća, izvestili su lokalni mediji, preneo je AP.

Loading...

Na tom području se nalaze ruševine i oštećeni automobili, a u nevremenu su uništena četiri strujna stuba.

U susednoj Francuskoj tornado je bio manje snažan, ali su lokalni mediji izvestili da je na desetine krovova uništeno i automobila oštećeno u Longviju i Erseranžu.

Na jugu Nemačke, u pokrajini Baden-Virtenberg, od udara groma povređeno je 15 fudbalera. Grom je udario dok su igrači trenirali u petak uveče u blizini sportskog centra u Rozehfeld-Hajlgencimernu, rekao je portparol policije, prenose nemački mediji.

loading...
loading...

Igrači starosti između 19 i 48 godina zadobili su lakše povrede, a jedna osoba se na kratko onesvestila. Svi su prevezeni u bolnice.

Od posledice oluje srušio se i cirkuski šator u Nekarslumu, a tom je prilikom jedan konj teže povređen, pa je morao da bude uspavan. Oko 15 kamila i konja je pobeglo iz cirkusa, ali su brzo uhvaćeni.

Loading...

Zbog upozorenja na nevreme, u Britaniji je otkazano više dogadaja na otvorenom ovog vikenda.

loading...
Izvor:novosti, nezavisni.rs | Foto:novosti
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline