UPOZORENJE ZA SVE KOJI KORISTE KLIMU! Vodite računa o ovome, da vam ne bi preselo!

Optimalna temperatura na kojoj organizam funkcioniše je između 24 i 26 stepeni Celzijusa .


Ma koliko da vam je vruće, ne podešavajte klimu na zimsku temperaturu, jer tako možete ozbiljno ugroziti svoje i zdravlje vaših ukućana.

Loading...

Stručnjaci kažu da treba održavati optimalnu razliku između spoljne i sobne temperature, koja ne bi trebala biti veća od sedam stepeni. Jedino tako korišćenje klime ima smisla.

Naime, kod prevelike temperaturne razlike dolazi do promena u kardiovaskularnom sistemu, a problemi se mogu javiti čak i kod zdravih osoba. Krvni sudovi najpre reaguju na temperaturne razlike.

Optimalna temperatura na kojoj organizam funkcioniše je između 24 i 26 stepeni na Celzijusovoj skali. Sve niže od toga nije zdravo za ljudsko telo i može dovesti do temperaturnih šokova zbog kojih možete zaglaviti u bolnici!

loading...
loading...

Vodite računa da ne sedite direktno ispod klima-uređaja. Ukoliko je hladan vazduh usmeren u glavu može da izazove facijalis.

Ova bolest izaziva grčenje mišića lica od koje oporavak uz jaku terapiju može potrajati i više od mesec dana, a pritom imate jake bolove i deformisano lice.

Loading...

S druge strane, ako vam klima bije direktno u vrat ili leđa nemojte se iznenaditi – injekcije vam ne ginu, jer ćete se ubrzo potpuno ukočiti!

loading...
Izvor: nezavisni.rs | Foto: pixabay
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline