OPREZ! Policija počinje NAJSTROŽU kontrolu vozača na putevima Srbije!

Policija će od 2. avgusta do kraja letnje turističke sezone sprovoditi mere pojačane kontrole vozača zbog nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju.


Za nepropisno korišćenje telefona, odnosno drugih uređaja zakomunikaciju, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna za vozače u fiksnom iznosu od 10.000 dinara.

Loading...

Prilikom sankcionisanja vozača koji učine prekršaj nepropisnog korišćenja telefona, odnosno drugih uređaja za komunikaciju, saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Kazne će dobijati svi koji nemaju vezan pojas, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i svi vozači koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje.

loading...
loading...

Rezultati svetskih istraživanja pokazuju da razgovor telefonom tokom vožnje povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode četiri puta.

Pisanje i čitanje poruka povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode osam puta, navodi se u saopštenju policije.

Loading...

Izvor:n1, nezavisni.rs / Foto:n1
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline