KROFNE IZ RERNE! Velike, slatke i bez KAPI ULJA! (RECEPT)

Nema toga ko ne voli krofne i ne uživa u njima dok ih onako masne, slatke i “šuplje” dok ih tamani.


Iako su omiljena poslastica, mnogi izbegavaju da ih jedu jer se prže u ulju, i veoma, a stajanje uz šporet je naporno.

Loading...

Ovo je recept za krofne iz rerne:
Sastojci:
40 g svežeg kvasca
900 g oštrog brašna
100 g mekog za premesivanje i oblikovaje
4 jaja
300 ml jogurta
200 ml vode
150 gr šećera
250 g margarina

Priprema:
U mlakoj vodi razmutiti kvasac i staviti kašiku šećera. U vanglu sipati oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, 150 grama otopljenog margarina i kvasac koji je odstajao nekoliko minuta. Varjačom sjediniti testo, tako da bude mekano i lepljivo. Dobro izraditi varjačom, pa ostaviti da odstoji sat vremena, da se udvostruči.

Kada je testo naraslo, posuti mekim brašnom radnu površinu, istresti testo i premesiti lagano i polako. Posuti opet brašnom površinu i testo pa oklagijom razvući na debljinu 1 – 1,5 cm.

loading...
loading...

Čašom vaditi krofne i slagati u pleh koji ste premazali drugim margarinom. Vodite računa da vam ostane prostora između krofni jer će dosta narasti, a zbog toga vam sve sigurno neće stati u jedan pleh.

Ostavite prvu tepsiju sa krofnama da odstoji 15 minuta, pa uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Tek tada časom vadite drugu turu krofni, da vam ne bi prekisle ako ih budete vadili kad i prve.

Loading...

Kada se rerna zagrejala, a krofnice udvostručile, stavite da se peku dok ne dobiju svetlo braon boju.

Dok se peku otopite ostatak margarina i čim izvadite iz rerne, krofnice odmah premažite i uvaljajte u šećer, ili mešavinu šećera i cimeta.

loading...

Izvor:kurir, nezavisni.rs / Foto:profimedia
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline