VUČIĆ DANAS U SMEDEREVU: Sve spremno za svečanost u HBIS-u

U smederevskoj železari HBIS danas počinje izgradnja nove Aglomeracije.


Svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju Aglomeracije u smederevskoj železari biće održana u prisustvu državnog vrha.

Loading...

“Sutra idem u Železaru u Smederevu, hvala našoj kineskoj braći, da prenesu pozdrave predsedniku Siju mom prijatelju i drugu i da kažem da ga očekujem krajem ove ili početkom sledeće godine. Idem u oktobru na krunisanje novog japanskog cara. Imaćemo uskoro nove susrete sa evropskim prvacima. Ekonomski će biti novih vesti, imaćemo da najavimo nove fabrike u pitanju su dani, možda dve nedelje.”, izjavio je večeras predsednik Vučić.

Vrednost nove investicije kompanije “HBIS Grupe Srbija” iznosi 80 miliona dolara, i to je jedna od najvećih suma koje su do sada izdvojene u dalje unapređenje poslovanja koncerna.

Kako se navodi u saopštenju HBIS-a, ova investicija predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će, navodi se, doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu.

loading...
loading...

“HBIS Grupa Srbija” je 2016. godine kupila Železaru Smederevo za 46 miliona evra i od tada je ovaj gigant krenuo putem stabilizacije poslovanja.

Smederevska čeličana je trenutno prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije, a prema očekivanjima tu poziciju će sigurno zadržati i u narednom periodu.

Loading...

Izvor:rts,pink, nezavisni.rs / Foto:espreso
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline