SAVRŠEN RECEPT: Pohovane tikvice kakve do sada niste probali!

Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati.


Sastojci:
3 manje tikvice
3 kašike brašna
2 jaja
so
biber
500 ml pavlake
2 čena belog luka

Loading...

Priprema:
Dobro operite tikvice i odstranite peteljku. Iseckajte ih na uzdužne kriške, te posolite i pobibirete. U jedan tanjir umutite jaja koja ste prethodno posolili, a u drugi stavite brašno.

Zagrijte ulje, uvaljate tikvice u brašno, a zatim u jaja, pa ispržite jednu turu. Poređajte tikvice u malu tepsiju. U posudu stavite pavlaku i sitno iseckan beli luk.

Posolite i dodajte malo vode. Kada poređate tikvice, premažite ih pavlakom. Ponovite postupak četiri puta.

loading...
loading...

Tikvice možete servirati i hladne, a ufrižideru mogu da stoje do tri dana.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Loading...

Izvor:stil, nezavisni.rs / Foto:stil
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline