MAKRON UVREDIO SRBIJU! Pogledajte šta je predsednik Francuske rekao, a Vučić PREĆUTAO! (VIDEO)

Predsednik Francuske Emanuel Makron doputovao je u dvodnevnu posetu Srbiji.


Iako se očekivalo da će dvojica predsednika u skladu sa svojom politikom izraziti različite stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom, na konferenciji za novinare dogodio se pravi skandal.

Loading...

Naime, Makron je najpre rekao kako poštuje teritorijalni integritet Srbije, a zatim bez imalo srama izjavio da su Srbija i Kosovo dve države koje treba da budu deo Evrope.

On je dodao da će Francuska pomoći da to postane i faktičko stanje, odnosno da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

loading...
loading...

Predsednik Vučić koji je stajao do Makrona na to nije reagovao, kao da se ništa nije dogodilo. On je nastavio da zahvaljuje Francuskoj na prijateljstvu i pomoći koju nam pruža na putu evropskih integracija.

Dvojica predsednika su se kasnije obratila i građanima na Kalemegdanu. Prema pisanju pojedinih medija više od 10.000 građana je prisustvovalo tom događaju.

Loading...

Francuska nikada neće zaboraviti ono što je Srbija učinila za tu zemlju i žrtve koje su Srbi podneli tokom Prvog svetskog rata, rekao je na srpskom jeziku francuski predsednik Emanuel Makron kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu. Srbija je u našim srcima – zauvek, poručio je Makron.

“Hvala vam što ste došli u tolikom broju, zbog čega smo, znajte, duboko dirnuti. Vi pokazujete time da poruka ispisana na ovom spomeniku ‘Volimo Francusku kao što je ona nas volela’ još uvek živi i sto godina kasnije”, rekao je Makron okupljenim građanima.

loading...

Kako je rekao, sada je na njega red da kaže da “Francuska neće zaboraviti”.

“Na mene je red da vam kažem u ime svoje zemlje – Francuska vas voli kao što ste vi voleli nju. Francuska zna šta sve duguje mučeničkoj i srčanoj Srbiji iz Velikog rata, šta duguje njenim vojnicima poginulim kako bismo mi živeli u slobodi. Francuska nikada neće zaboraviti žrtvovanje srpskog naroda, prolivenu krv, izgnanstvo, nepresušnu bol preživelih”, kazao je francuski predsednik na srpskom jeziku.

Govor Makrona na srpskom građani su na Kalemegdanu pozdravili aplauzom.

Francuski predsednik je naglasio i da želi da “pruži ruku” kako bi se Srbija i Francuska vratile na put zajedničke budućnosti.

Više od 150 autobusa iz cele Srbije dovezlo je danas članove i pristalice SNS-a u Beograd na doček Makronu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvor:agencije, nezavisni.rs / Foto:vijesti
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline