FRANCUSKA JE PRIJATELJ SRBIJE: Kosovo je nezavisna država

Francuski predsednik Emanuel Makron dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji, prvu posetu jednog predsednika Francuske od decembra 2001. godine.


Makron stiže u Beograd popodne na Aerodrom “Nikola Tesla”, kojim rukovodi francuska kompanija “Vansi”, gde će sa svojim domaćinom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, otkriti tablu kojom se obeležava početak modernizacije aerodroma.

Loading...

Francuskom predsedniku će zatim biti priređen svečani doček ispred Palate Srbija posle koga će Makron i Vučić održati sastanak. Uslediće ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata i obraćanje medijima.

U Palati Srbija biće održan i plenarni sastanak delegacija Srbije i Francuske.

Makron i Vučić će kasnije popodne položiti vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918, i na spomenik Milunki Savić, koja je posle Prvog svetskog rata dobila niz odlikovanja, među kojima i francuski Orden Legije časti.

loading...
loading...

Posle toga će dva predsednika učestvovati na ceremoniji polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj i obratiti se okupljenim građanima.

Za utorak, drugi dan posete, planiran je razgovor predsednika Makrona i Vučića sa studentima Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Loading...

Francuska je pri čvrstom stavu da je pitanje Kosova završena stvar i da Srbija mora priznati nezavisnost kroz dogovor sa Prištinom. Makron je protiv proširenja Evropske unije i smatra da Beograd pre ulaska u evropski savez mora potpuno da sredi odnose sa njihovim kosovskim prijateljima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

loading...

Izvor:n1, nezavisni.rs / Foto:n1
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline