VOZAČI OPREZ! Drakonske kazne ako nemate ovaj papir!

I to u slučaju da je vozilo registrovano, a da je prošlo pet godina od ugradnje TNG uređaja ili 10 godina od proizvodnje TNG boce, neophodno je da se uradi novi atest.


Ukoliko na našem drumu vlasnik vozila bude zatečen u prekršaju rizikuje da ga policija isključi iz saobraćaja, skine tablice, ali i da plati kaznu od 5.00o do 20.000 dinara kaznu, pišu Večernje novosti.

Loading...

Ko prelazi granicu treba da vodi računa. Saobraćajna policija sve češće organizuje takozvane “Tispol” akcije, koje su sinhronizovane u 28 država Evrope.

U Grčkoj kazna je 500 evra, ako težina vozila deklarisana u saobraćajnoj dozvoli ne odgovara činjeničnom stanju zbog ugrađenog TNG uređaja.

U nekim zemljama kazne se kreću i do nekoliko hiljada evra. Najmanja kazna je u Crnoj Gori svega 60 evra. U Austriji čak 3.000 evra. Policajci će vas pored kazne, uredno ispratiti do državne granice.

loading...
loading...

Kako pišu “Novosti”, u Sloveniji kazne su rigoroznije. Ukoliko policajac uhvati vozača u prekršaju, vozilo mora da se parkira sa strane. Onda zovu vatrogasce da penom zatrpa vozilo. A onda za sve to vozaču isporuče kaznu.

“Novosti” ukazuju da je atest značajan zbog bezbednosti vozača. Cena atestiranja u Srbiji 6.000 dinara i važi pet godina.

Loading...

Zabranjen parking
Vozila koja koriste gas, ne smeju da ulaze u zatvorene garaže koje nemaju ugrađeu posebnu ventilaciju, zato što su ti gasovi teži od vazduha i vremnom se akomuliraju na dnu garaže. Dovoljna je samo jedna varnica da napravi haos, pišu “Novosti”.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

loading...

Izvor:b92,novosti, nezavisni.rs / Foto:b92
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline