POČEO “TEATAR U TVRĐAVI”: Smederevci nezainteresovani, na otvaranju manje od 300 ljudi

Uvodnu reč i čast da otvori festival imao je Predrag Radonjić, upravnik Narodnog pozorišta Priština, koje je u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara oživelo ovu antičku tragediju, piše Podunavljeinfo, a prenosi Danas.


– Razmišljajući o nečemu što povezuje Smederevo i Gračanicu iz koje mi dolazimo, shvatio sam da mi živimo pod senkom jednog od naših najlepših manastira, iz četrnaestog veka, a da mi ovde treba da igramo predstavu u veličanstvenom ambijentu ove vaše Smederevske tvrđave  – kazao je Radonjić proglašavajući festival otvorenim.

Loading...

Po prevodu Danila Kiša, čuveno Euripidovo delo adaptirao je i režirao Nebojša Bradić. I osavremenio, kako je direktor pozorišta iz Prištine rekao, počev od same scene do kostima, pa tako Grci koji dolaze da uzmu Trojanke izgledaju kao ovovremeni japiji.

Glumački ansambl „Žena iz Troje“ čine Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić,…

Do kraja festivala publika će moći da pogleda još četiri predstave. U četvrtak je na programu predstava „Otac“ u izvođenju Leskovačkog narodnog pozorišta i režiji Miloša Jagodića.

loading...

U petak je na programu komedija „Lutka“ reditelja Bojana Dimitrijevića i Nevene Vukes, rađena po tekstu Miro Gavrana.

Četvrtog dana festivala na programu je predstava po delu Miroslava Krleže „U agoniji“, u režiji Ane Đorđević.

Festival će biti zatvoren komadom za decu i odrasle „Priča o Svetom Savi“, pisca Bratislava Petkovića, u izvođenju Malog pozorišta Duško Radović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvor:podunavlje.info,danas, nezavisni.rs / Foto:podunavlje.info,danas
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *