SMEDEREVSKI SUPERMEN: Ovom čoveku se divi cela Srbija

Na nedavno održanom desetom IPF Serbia Open Kup takmičenju u Raw Benchu u Leskovcu usčestvovao je po drugi put Smederevac Radivoje Bajić, invalid bez oba donja ekstremiteta i svojim rezultatom zadivio sve prisutne.


Rade je zbog retke bolesti pre sedam godina ostao bez donjih ekstremiteta, ali je svoj život nastavio jači nego ikada.

Loading...

Za sebe ponosno kaže da je Smederevac, pa otuda i divljenje svih stanovnika grada na Dunavu, koji ovog čoveka veoma poštuju zbog svega što je uradio u svojoj takmičarskoj disciplini.

Sve je počelo pre dve godine kada je na nagovor poznatog smederevskog trenera Marka Gordića, Bajić počeo sa redovnim treninzima u teretani.

Četiri treninga nedeljno su doveli do prve pobede na prvenstvu u Vršcu, gde je podigao 150 kilograma i osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji.

loading...
loading...

Na prvenstvu u Vranju koje je održano ove godine podigao je fantastičnih 175 kg i ponovo se okitio zlatom.

Rade je i na takmičenju u Leskovcu bio prvi sa podignutih 170 kg. S obzirom na to da je sport kojim se bavi paraolimpijski, nada se da će učestvovati na nekoj od predstojećih Olimpijada.

Loading...

Mladima savetuje da se bave ovim sportom i da odlaze u teretanu. Obećava da će se ovime baviti sve dok bude mogao i dodaje da je upravo zahvaljujući tome postao mentalno jak. Za njega nema poraza, već niže samo pobede u životu!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

loading...

Izvor: nezavisni.rs / Foto: danas.rs
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline
Inline
Inline