TOTALNI HAOS U BIP-U! Radnici preko noći DOBILI OTKAZ bez najave! FABRIKA SE ZATVARA!

Čuvena Beogradska industrija piva (BIP) će, najverovatnije, biti zatvorena veoma brzo, potvrđeno je za B92.


Radnicima u proizvodnji podeljeni su otkazi, a šta će biti s ostalima još uvek je neizvesno.

Loading...

„Ovde je totalni haos. Ljudi su dobili otkaze…Ne zna se šta će biti s drugima. U toku su sastanci na kojima će se to rešiti. Niko ne zna šta će biti“, reklo je obezbeđenje pivare za B92.

Naveli su da ovakvo stanje traje već dve godine.

Iako je vlasnik makedonski biznismen Svetozar Janevski, koji je 2017. zakupio pogone BIP u stečaju, obećao da će srediti situaciju, to se nije dogodilo, kažu.

loading...

„Makedonac je obećao da će biti bolje kad je došao, a sad je samo otišao…Ništa se ne zna“, kazao je naš sagovornik.

Umesto da ispuni obećanje i oporavi fabriku on je iznenada napustio fabriku.

Obaveštavamo vas da je M6 EDEN SRB odlučila da prekine ugovor o poslovnoj saradnji za A.D. BIP u stečaju, navodi se u pismu koje su za „Blic Biznis“ poslali iz ove makedonske kompanije, a koja je vlasnik beogradskog BIP.

„Verovali smo u mogućnosti razvoja jedne od najvećih pivara u regionu i sa entuzijazmom krenuli pre dve godine u obnovu. Pokušali smo da napravimo nešto pozitivno za Beograd, za Srbiju, da damo duh i život jednoj kompaniji koja je 180 godina simbol Beograda. Nažalost, bez obzira na velika mesečna ulaganja, posvećenost i entuzijazam, nismo uspeli, jer sa ovim konceptom nema mogućnosti za uspeh“, navode vlasnici BIP.

„Produžićemo u drugačijem smeru sa drugim konceptom. Mogući je početak ulaganja u budućnost sa novim projektima u Srbiji. Zahvaljujemo se svim subjektima potvrdivši da je od 01.07.2019. započeo proces izmirivanja obaveza prema zaposlenima i svim poveriocima“, navode u pismu koje su nam poslali iz M6 EDEN SRB.

U pismu kažu i da „ovo ne znači da će se povući, jer Beogradu je potrebno kvalitetno pivo“.

Jutros je objavljeno da će BIP najverovatnije biti zatvoren veoma brzo. Radnicima u proizvodnji podeljeni su otkazi, a šta će biti s ostalima još uvek je neizvesno.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvor:b92, nezavisni.rs / Foto:b92
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *